Geir Evensen er utdannet sivilingeniør, men har mesteparten av sitt arbeidsliv jobbet med tekst og bilde som journalist i NRK. Klatreinteressen startet i 1999, og vokste til en lidenskap som han i dag bruker mesteparten av fritiden sin på. Evensen er fast bidragsyter i bladet Klatring, og dette er hans første bokutgivelse.

Mot slutten av skriveperioden ble forfatteren selv utsatt for en ulykke under klatring. Geir Evensen falt fem meter ned på en hylle mens han ledet en boltet rute og skadet foten stygt – åpent brudd med knust hælbein. Fem operasjoner, inkludert både bein- og hudtransplantasjon, førte til en hel måneds sengeleie på sykehus, og over et år senere er foten fremdeles langt fra bra igjen.

Geir Evensen er forfatter av boka Sikker Klatring. I forordet skriver han om når det gikk galt for han.
Geir Evensen er forfatter av boka Sikker Klatring. I forordet skriver han om når det gikk galt for han.

Noen vil kanskje mene at dette er å ta researchen i overkant seriøst. Men denne hendelsen har gitt forfatteren ytterligere innsikt han deler med leseren. Når noe slikt skjer med en som har brukt mye tid på å sette seg inn i hva som forårsaker ulykkene – hva skal da til for å unngå ulykker for den gjengse klatrer? Svarene på det spørsmålet har endret hvordan boka har blitt. Blant annet ble delene som omhandler kommunikasjon og menneskelig svikt skrevet om etter ulykken.

Forfatteren håper at Sikker klatring kan bidra til å forhindre noen av ulykkene framover.